Image

Boek: Friet in de kliniek

Ervaringswerker en communicatievrijwilliger van GGZ Oost Brabant, Mickey Wessel, licht iedere maand een boek uit dat raakvlakken heeft met mentale gezondheid. Deze keer werpt ze een blik op ‘Friet in de kliniek' van Marit Brugman.

De schrijfster vertelt over haar anorexia. Ze beschrijft de hele route van het zoeken naar goede hulp, wat altijd moeilijk is en dan uiteindelijk het gevecht aangaan met de ziekte. Over de confrontatie met zichzelf en de ziekte en hoe fijn het is als je weer op weg bent naar herstel.

Het boek is met humor geschreven. Je beleeft alles mee. Tijdens de zoektocht naar zichzelf loop je bijna naast haar. Als je ziek bent, is het leven zwaar. Maar zoals wij allemaal weten: ook als je hersteld bent, loop je tegen het leven aan. Het is prachtig te lezen hoe ze haar leven weer op de rit krijgt. Kamp jij of een van je naasten met een eetstoornis? Dan is dit een aanrader.

De auteur heeft inmiddels een youtube kanaal LieverSociaal samen met haar vriend Dylan Haegens. 'Vallen en weer opstaan' interviewde de youtubers, lees het interview hier

GGZ.logo wit

 

Postbus 3
5427 ZG  Boekel
088 – 846 04 60