Image

Boek: Petra etcetera

Ervaringswerker en communicatievrijwilliger van GGZ Oost Brabant, Mickey Wessel, licht iedere maand een boek uit dat raakvlakken heeft met mentale gezondheid. Dit keer werpt ze een blik op ‘Petra Etcetera, leven met een bipolaire stoornis’ van Petra d’Huy. Hierin beschrijft Petra haar ervaringen met een bipolaire stoornis. 

Petra d’Huy staat binnen de GGZ-wereld bekend als Petra Etcetera en heeft de afgelopen twintig jaar veel kennis opgedaan over bipolaire stoornissen en mentale kwetsbaarheden. Deze kennis en ervaringen heeft ze gebundeld tot haar boek ‘Petra Etcetera, leven met een bipolaire stoornis’. Een boek over een mentale kwetsbaarheid hebben, gediagnostiseerd worden en herstellen. Waarbij niet alleen de schrijfster aan het woord komt, maar ook betrokkenen, want een bipolaire stoornis heb je volgens Petra niet alleen.

Petra’s schrijfstijl leest vlot en fijn. Ze geeft een open, eerlijk en compleet beeld van het hebben van een bipolaire stoornis en geeft hierbij ook tips. Deze zijn voortgevloeid uit haar eigen ervaringen en zullen voor veel lezers die zelf een bipolaire stoornis hebben, of hun naasten, erg helpend zijn. Daarbij gaat de schrijfster ook in op diverse onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld: financiën, voeding, medicatie maar ook het krijgen van kinderen, wat een uitdaging kan zijn. Petra richt zich op perspectief en hoop, en motiveert om door te zetten. Ze laat zien dat je van je eigen ervaringen leert en je daardoor makkelijker om kunt gaan met de mentale kwetsbaarheid.

Het boek is een echte aanrader om te lezen voor iedereen die meer kennis wil opdoen over bipolaire stoornissen, een steuntje in de rug nodig heeft of op zoek is naar ervaringsverhalen. Naast het boek ‘Petra Etcetera’ heeft Petra ook een gelijknamige stichting, website en besloten Facebookgroep voor ervaringsgenoten.

GGZ.logo wit

 

Postbus 3
5427 ZG  Boekel
088 – 846 04 60