Image

‘Gewoon kwetsbaar’

Paniekaanvallen, eenzaamheid, depressie: het aantal jongeren in Nederland met mentale problemen neemt steeds meer toe. In de mini-documentaire ‘Gewoon kwetsbaar’ komen drie studenten aan het woord die vertellen over hun mentale kwetsbaarheid, identiteit en acceptatie.

Psychiater Floortje Scheepers biedt met haar visie op kwetsbaarheid houvast in de documentaire. Want hoe denken we over kwetsbaarheid? Scheepers vertelt in de documentaire: “Bij kwetsbaarheid speelt hoe gevoelig je bent een rol. De meeste mensen zijn als paardenbloemen en gedijen overal goed. Anderen zijn als orchideeën en hebben een specifieke omgeving nodig om goed te gedijen.”

Verder vertelt ze over het belang van praten over kwetsbaarheid, zodat het gewoon wordt om dit met elkaar te doen. Scheepers: “Het gaat erom hoe je elkaar kunt helpen om de balans te hervinden en er van te leren.”

De mini-documentaire is gemaakt als afstudeerthesis door onderzoeksjournalist Deborah Fidder. Het eindresultaat is zeker het bekijken waard!

Benieuwd geworden?

‘Gewoon kwetsbaar’ is via deze link te bekijken.

 

GGZ.logo wit

 

Postbus 3
5427 ZG  Boekel
088 – 846 04 60