Image

Boek: Gek van mezelf

Ervaringswerker en communicatievrijwilliger van GGZ Oost Brabant, Mickey Wessel, licht iedere maand een boek uit dat raakvlakken heeft met mentale gezondheid. Dit keer werpt ze een blik op ‘Gek van mezelf’ van Alwin Ritstier, over zijn leven met een angststoornis. Ervaringswerker en communicatievrijwilliger van GGZ Oost Brabant, Mickey Wessel, licht iedere maand een boek uit dat raakvlakken heeft met mentale gezondheid. Dit keer werpt ze een blik op ‘Gek van mezelf’ van Alwin Ritstier, over zijn leven met een angststoornis.

Al van kinds af aan wordt schrijver en influencer (van het Youtube kanaal ‘Vet gezellig’) Alwin Ritstier door zijn moeder meegenomen naar verschillende behandelingen en therapieën voor zijn angsten. Het is op volwassen leeftijd, als zijn relatie na 7 jaar uitgaat, dat zijn angsten de boventoon beginnen te voeren in zijn leven. In ‘Gek van mezelf’ beschrijft Alwin zijn angsten tot in de kleinste details en de trauma’s die daaraan ter grondslag liggen. Dit levert een zeer persoonlijk inkijkje op in zijn belevingen en gevoelens, die vergezeld worden door speelse illustraties die het boek kleur geven.

Alwin’s inzichten in zijn eigen situatie geven je als lezer motivatie om ook eens goed naar jezelf te kijken. Dit is een boek vol herkenbare situaties voor iedereen, met welke vorm van angst dan ook, waarin je leest hoe de schrijver heeft leren omgaan met zijn angsten. Hij beschrijft de oefeningen en opdrachten die hij kreeg van de therapeut. Met vallen en opstaan probeert hij stapje voor stapje de angsten te doorbreken. Zo leert hij bijvoorbeeld dat er vaak bepaalde triggers zijn die de angst in gang zetten. Aan het einde van het boek staan geweldige tips, die goed te volgen zijn en je kunt toepassen na het lezen van het gehele boek. 

‘Gek van mezelf’ is een echte aanrader voor iedereen die last heeft van angsten die hinderen in het dagelijks leven. Ik heb het met veel aandacht in één ruk uitgelezen. Leuk detail: via QR-codes in het boek kun je de vlogs van Alwin bekijken.

GGZ.logo wit

 

Postbus 3
5427 ZG  Boekel
088 – 846 04 60